Suomen Yuishinkai ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää karaten, kobujutsun ja tai chin harrastusta kaikilla osa-alueilla ja tukea lajivalmentajien koulutusta sekä kutsua vuosittain kansainvälisesti arvostettuja valmentajia leiriohjaajiksi. Yhdistys on perustettu 1987 ja sen kotikunta on Turku.

Yhdistys toimii kattojärjestönä yhdistyksen jäsenille ja se julkaisee opetusmateriaalia sekä järjestää leirejä, koulutustilaisuuksia ja graduointeja. Yhdistys päättää vuosittain karaten ja kobujutsun graduointioikeuden omaavista henkilöistä. Yhdistys on panostanut erityisesti katapohjaisen karaten ja kobujutsuharrastuksen esilletuomiseksi. Yhdistyksen puheenjohtaja on Jyrki Talonen ja sihteerinä toimii Sanna Ranto. Tyylisuunnan päävalmentaja on Ilpo Jalamo 7. dan shihan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhdistyksen jäsenille kunniamerkkejä 2010

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhdistyksen jäsenille kunniamerkkejä 2010

Yhdistykseen liittymismaksu on 20 euroa, joka sisältää jäsenpassin. Vuotuinen jäsenmaksu on 10 euroa. Yhdistyksen kokouksissa äänioikeutettuja ovat vähintään ruskean vyön Yuishinkaissa tai kobujutsussa suorittaneet sekä valmennuksesta vastaavat harrastajat.

Vyökoemaksut ovat tällä hetkellä keltainen-oranssi 15 €, vihreä-sininen 20 €, ruskea 40 € ja 1. dan musta 120 € ja 2. dan musta 150 €. Mustan vyön suorittaneet rekisteröidään Japaniin ja he saavat Japanin Yuishinkai-liiton todistuksen. Dan-arvot on perinteisesti suoritettu kesäleirin yhteydessä kansainvälisen arvostelulautakunnan edessä.

Yhdistyksen jäseniä löytyy Turussa Shaolin-dojolla ja Turun Yliopiston karateseurassa, Kaarinan Urheilijoissa, Paimion Budoseurassa, Someron Sobudossa, Loimaan lpponissa, Mynämäen Budoseurassa, Kotkan Taidossa, Korpilahden Mushinissa, Hangon Budoklubilla, Tallinnan Budokanissa, Meidokanin YSK-jaostossa ja Otaniemen Kobotassa. Henkilöjäseniä löytyy eri puolelta Suomea – pääosan ollessa jäseniä kobudoharrastuksen kautta.

Kobujutsu leiri joulukuu 2010 - Mustat vyöt Suomessa

Kobujutsun dan- leiri joulukuussa 2010

Yuishinkai on Motokatsu Inouen vuonna 1950 perustama karate/kobudo tyylisuunta. Tyylin edustajia löytyy Japanin ja Suomen lisäksi mm. Ruotsista, Etelä-Afrikasta, Hollannista, Kanadasta, Saksasta ja Englannista. Tyylin korkein auktoriteetti on perustajan poika Kisho Inoue Hanshi.

Suomen Yuishinkai ry. on kutsunut vuosittain opettajia eri järjestöistä kansainvälisille seminaareille mutta vuorovaikutusta on ylläpidetty myös toisinpäin. Yhdistyksen edustajat ovat vierailleet useita kertoja Japanin honbu-dojolla, Okinawalla, Englannissa, Ruotsissa ja Etelä-Afrikassa.

Suomen Yuishinkai yhdistys toivottaa tervetulleeksi kaikki tyylistä kiinnostuneet harrastajat, jotka ovat valmiita noudattamaan yhdistyksen sääntöjä. Jäseneksi voi liittyä YSK-karaten, tai chin tai kobudon kautta.

Yhdistyksen jäsensäännöt:

 1. Jokainen rekisteröity Yuishinkai-tyylisuunnan harrastaja on oikeutettu osallistumaan kaikkien Yuishinkai-liiton alaisten seurojen toimintaan. Vierailtaessa eri seuroissa tai eri maassa on aiotusta vierailusta kuitenkin ilmoitettava oman seuran valmentajalle etukäteen.
 2. Vyökokeita saavat vastaanottaa ainoastaan siihen erikseen oikeutetut henkilöt
 3. Kurssien ja kaikenlaisen opetustoiminnan aloittaminen ilman Yuishinkai ry:n hallituksen hyväksyntää on kielletty.
 4. Lehtihaastattelujen, näytösten ym. julkisten, Yuishinkaita koskevien tilaisuuksien järjestäminen ilman Yuishinkai ry:n lupaa on kielletty.
 5. Väärällä vyöarvolla esiintyminen, valheellisten tietojen antaminen, väkivaltateot ja kaikki Yuishinkai-yhdistystä vahingoittava toiminta saattaa johtaa yhdistyksestä erottamiseen.

Käyttäytyminen dojolla

 1. Saavu ajoissa harjoituksiin ja pyri harjoittelemaan säännöllisesti.
 2. Maksa seurasi ja YSK- yhdistyksen jäsenmaksu oikea-aikaisesti.
 3. Kunnioita opettajiasi. Jos sinulla on kysyttävää, älä huuda valmentajaasi luoksesi vaan lähesty sinä häntä.
 4. Harjoittele keskitetysti niitä asioita, joita kokemuksesi edellyttää, älä kiirehdi taitotasosi edelle.
 5. Älä tupakoi tai syö purukumia harjoitussalilla. Älä esiinny humalassa dojolla tai sen läheisyydessä
 6. Esiinny hillitysti. Vältä häiritsevää käyttäytymistä.
 7. Poista ennen harjoituksia kaikki tarpeettomat koristeet kuten sormukset, kaulakorut, kellot jne.
 8. Ole uskollinen omalle seurallesi ja tyylisuunnallesi. Älä tee mitään mikä saattaa vahingoittaa koulukuntasi mainetta.
 9. Älä arvostele julkisesti muiden seurojen tai lajien harrastajia. Pyri säilyttämään hyvä henki kaikkien budolajien edustajien välillä.
 10. Pyri aina olemaan sinulle osoitetun luottamuksen arvoinen. Mikäli sinut on valittu seurasi toimihenkilöksi, valmentajaksi, joukkueen jäseneksi tms. pyri suorittamaan tehtäväsi parhaan kykysi mukaan.