Usein kysyttyä

Jäsenasiat

 • Miksi minun kannattaisi liittyä Suomen Yuishinkai ry:hyn?

Jos haluat tukea yhdistystä, joka edistää Yuishinkai karate-jutsun, Ryukyu kobujutsun, tai chi chuanin ja vapaaottelun harrastusta laaja-alaisesti.

Jos haluat itse olla mukana edistämässä lajien harrastusta.

Jos olet kiinnostunut toimimaan lajien hyväksi yli lajirajojen.

Jos olet kiinnostunut tietämään, mitä lajien parissa tapahtuu niin Suomessa kuin ulkomailla.

Tule mukaan samanhenkiseen porukkaan!

 • Milloin voin liittyä Suomen Yuishinkai ry:hyn?

Jos olet kiinnostunut yhdistyksen edustamista lajeista, voit liittyä joukkoon vaikka heti. Monissa yhdistyksissä on tapana liittyä alkeiskurssin jälkeen, jos harrastus tuntuu kiinnostavalta. Liittyessäsi saat ns. budopassin.

 • Mikä on budopassi / tai chi -passi?

Passi on dokumentti, johon tallennetaan harjoitteluhistoriasi. Siihen voidaan merkitä esimerkiksi saavutettuja tasoja tai vyöarvoja, seminaareilla käyntejä, valmentajakoulutuksia, osallistumisia kilpailuihin ja mahdollisesti luottamustehtäviä – jos tämänkaltaiset asiat harrastuksen myötä alkavat kiinnostaa.

Lisäksi passi osoittaa seminaareille, kilpailuihin tai muihin tapahtumiin osallistuessasi, että olet yhdistyksen jäsen ja näin oikeutettu vaikkapa alennettuun osallistumismaksuun. Kilpauraa suunnittelevan kannattaa huomioida, että vain yhdistyksen jäsen voi edustaa yhdistystä kilpailuissa.

Karaten ja kobujutsun harrastajilla täytyy olla voimassa oleva yhdistyksen jäsenyys ja budopassi oranssin vyön kokeeseen mentäessä – ja siitä eteenpäin.

 • Miten passin saa?

Kun sinut on hyväksytty jäseneksi, saat passin lajisi päävalmentajalta tai seurasi vastuuhenkilöltä.

 • Miten liityn Yuishinkai ry:hyn?

Täytä verkkolomake, joka lähettää tietosi yhdistyksen sihteerille , tai kysy neuvoja seurasi ohjaajalta.

 • Mitä verkkolomakkeen täyttämisen jälkeen? Milloin tiedän, olenko jäsen?

Alustavasti olet yhdistyksen jäsen jätettyäsi jäsenhakemuksen ja maksettuasi liittymismaksun (20 EUR) yhdistyksen tilille. Johtokunta käsittelee jäsenasiat aina seuraavassa kokouksessaan muutaman kerran vuodessa. Saat ilmoituksen johtokunnan päätöksestä sähköpostiisi.

 • Mitä etuja saan jäsenyydestä Suomen Yuishinkai ry:ssä?

Yhdistyksen alaisuudessa järjestettyjen leirien osallistumismaksu on jäsenille pienempi.

Voit osallistua Yuishinkai ry:n kokouksiin ja olla mukana edistämässä lajien harrastamista.

Ohjaajana voit anoa tukea kouluttautumiseen ja/tai yhdistyksen toimintaan kuuluvien lajien, ulkomaille suuntautuvien, seminaarimatkojen kuluihin. Tarkemmat tiedot näistä asioista löytyvät täältä.

Yhdistyksellä on myös yhteistyösopimus, jonka kautta voit hankkia harjoitusvarusteita edullisemmin. Lisätietoja täältä.

 • Mitä velvollisuuksia minulla liityttyäni on?

Sinun on noudatettava yhdistyksen sääntöjä ja maksettava jäsenmaksusi ajallaan (10 EUR / vuosi). Yhdistyksen periaatteena on pitää yksittäisen jäsenen vuosimaksu pienenä: On parempi, että iso joukko ihmisiä lahjoittaa vähän, kuin että muutama maksaisi paljon.

 • Mihin jäsenmaksut käytetään?

Jäsenmaksut palautuvat tavalla tai toisella harrastajien hyväksi.

Yhdistys tukee leirien järjestämistä, jolloin leirimaksu pystytään pitämään jäsenille edullisempana. Yhdistys siis ottaa viime kädessä vastuun alaisuudessaan järjestettyjen leirien taloudesta. Lisäksi yhdistyksen varat toimivat eräänlaisena puskurirahastona, joka mahdollistaa isompien kansainvälisten leirien järjestämisen.

Yhdistys tukee ohjaajien kouluttautumista pyrkien edelleen heidän kauttaan siirtämään tieto-taitoa harrastajille.

Osa tuloista joudutaan käyttämään hallinnollisiin kuluihin, jotka eivät suoranaisesti näy harrastajalle, mutta ovat välttämätön osa toiminnan pyörittämistä. Tällaisia ovat esimerkiksi pankkimaksut.

Tässä oli muutamia esimerkkejä yhdistyksen menoista.

Yhdistysasiat

 • Miten saan tietoa Suomen Yuishinkai ry:n toiminnasta ja yhdistykseen liittyvistä asioista?

Helpoiten saat tietoa tältä sivustolta tai seurasi ohjaajalta. Voit lähettää sähköpostia myös yhdistyksen sihteerille norppu[at]gmail.com

 • Mitä ovat Suomen Yuishinkai ry:n kokoukset ja mitä niissä tehdään?

Kokouksissa käsitellään lajien kannalta ajankohtaisia asioita kuten tulevia tapahtumia ja toiminnan suuntaviivoja.

 • Milloin saan osallistua kokouksiin ja mitä saan niissä tehdä?

Voit osallistua kokouksiin, kun olet jäsen. Voit kokouksissa ottaa kantaa käsiteltäviin asioihin ja esittää omia ajatuksiasi. Kun olet saavuttanut äänioikeuden, voit myös äänestää mahdollisissa äänestystä vaativissa kysymyksissä.

 • Milloin saan äänioikeuden?

Kun olet jäsen ja saavuttanut lajissasi äänioikeuteen oikeuttavan tason. Se on karatessa ja/tai kobujutsussa ruskea vyö. Tai chi chuanissa ja vapaaottelussa, kun olet harrastanut lajia neljä vuotta tai toiminut lajin ohjaajana kaksi vuotta.

 • Voinko osallistua mihin tahansa Suomen Yuishinkai ry:n alaisuudessa järjestettyyn tapahtumaan?

Kannattaa tutustua tapahtuman tiedotteeseen. Useimmat leirit ovat avoimia kaikille ko. lajista kiinnostuneille; joillekin leireille on etukäteisvaatimuksia osaamisen tai vyöarvon suhteen.